DROGI RODZICU/OPIEKUNIE PRAWNY!
-
Zgodnie z umową zawartąna wyżywienie dziecka w ZS Kietrzu opłaty za wyżywienie są płatne z dołu za rzeczywistą ilość obecności dziecka na obadach (wg zgłoszeń SMS).
-
Numer telefonu do zgłaszania nieobecności: 518- 916- 083. (SMS: w wiadomościach proszę podać imię i nazwisko, klasa, od kiedy do kiedy dziecko jest nieobecne).
-
NIEOBECNOŚCI DZIECKA PROSZĘ ZGŁASZAĆ WYŁĄCZNIE POPRZEZ SMS NA NUMER telefonu: 518 916 083 (nieobecności będą odliczane od następnego dnia po zgłoszeniu, bądź te zgłoszone conajmniej dzień wcześniej)- Nie zgłaszamy nieobecności u wychowacy! ODPŁATNOŚĆ ZA WYŻYWIENIE BĘDZIE ODLICZANA OD NASTĘPNEGO DNIA PO ZGŁOSENIU NIEOBECNOŚCI.
-
OPŁATĘ ZA WYŻYWIENIE należy wpłacać bezpośrednio na konto lub w kasie Urzędu Miejskiego.
-
TERMIN PŁATNOŚCI - DO 15 -TEGO KAŻDEGO MIESIĄCA.
-
Nr konta bankowego: 39 8475 1016 2006 3602 4625 0001 Bank Spółdzielczy Racibórz/Oddział Kietrz. W tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, numer ID
JADŁOSPISY układane są zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do spożycia dzieciom i młodzieży w jednostkach oświatowych oraz wymagań jakie te środki muszą spełniać w ramach żywienia zbiorowego dzieci oraz na podstawie wymagań IŻiŻ. Kuchnia nadzorowana jest przez SANEPID.
-
W naszej kuchni wszystkie posiłki przygotowywane są na miejscu przez Panie kucharki. Staramy się podawać dzieciom takie posiłki, które dzieci lubią najbardziej, muszą one jednak być urozmaicone, wartościowe i estetyczne oraz smaczne jak w domu. Wszystkie posiłki przygotowywane są z należytą starannascią i z zachowaniem warunków chigienicznych. Staramy sie coraz częściej wprowadzać nowinki do menu dzieci. Starannie wybrani, zaufani dostawcy są gwarancją, że wszystkie składniki podawanych posiłków są najwyższej jakości.
-
Dzieci cay czas mają dostęp do wody mineralnej niegazowanej, która dostępna jest stale w każdej sali.
-
Dbamy o to, by każde dziecko alergiczne otrzymywało posiłki, które są dla niego odpowiednie.
-
Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
JADŁOSPIS
14.04.-118.04.25 rok
|
OBIAD
|
PONIEDZIAŁEK
14.04
|
Zupa: kapuśniak
II danie: ryż z jabłkami, kompot owocowy/ actimel
Alergen:1,2,7,17
|
WTOREK
15.04.
|
Zupa: żurek z jajkiem i biała kiełbasą
II danie: filet duszony w sosie chrzanowym, ziemniaki, ćwikła
kompot wieloowocowy
Alergen:1,2,5,7,17
|
ŚRODA
16.04.
|
Zupa: szpinakowa ziemniakami
II danie: risotto z warzywami i kurczakiem, kompot wieloowocowy/ banan
Alergen:1,4,5,7,17
|
CZWARTEK
17.04.
|
PRZERWA ŚWIĄTECZNA
|
PIĄTEK
18.04.
|
PRZERWA ŚWIĄTECZNA
|
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól niskosodowa, cukier waniliowy.
W powyższym jadłospisie alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie dostępny na tablicy obok jadłospisu oraz na stronie internetowej w zakładce „Jadłospis (liczby od numeru 1 do 17 oznaczają alergeny występujące w potrawie).
- Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe, np. kakao, biszkopty, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, soi, laktozy, jaj, orzechów, selera i gorczycy.