informacje dla rodziców - STOŁÓWKA SZKOLNA

 


  Zapraszamy uczniów do korzystania ze szkolnej stołówki wink

 

Obiady są smaczne, zdrowe i pożywne.

                                                                                                        

                                                                                                                                                                                        

STOŁÓWKA SZKOLNA
                                                                              

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Drogi Rodzicu/Opiekunie prawny: 

Zgodnie z podpisaną umową z Zespołem Szkół w Kietrzu  opłaty za za wyżywienie ucznia w szkole są naliczane z dołu za rzeczywistą ilość posiłków według zgłoszeń SMS.

Obiad dla ucznia wynosi:

  •  - klasy zerowe - 7 zł stawka dzienna

    - klasy I-VIII/ LO/ BRA- 8 zł / stawka dzienna.

  • TERMIN PŁATNOŚCI - DO 15 -TEGO KAŻDEGO MIESIĄCA.

  • NIEOBECNOŚCI UCZNIA PROSZĘ ZGŁASZAĆ WYŁĄCZNIE POPRZEZ SMS NA NUMER telefonu: 518 916 083 (nieobecności będą odliczane od następnego dnia po zgłoszeniu, bądź te zgłoszone conajmniej dzień wcześniej)- Nie zgłaszamy nieobecności u wychowacy!

  • NIEOBECNOŚCI DZIECKA BĘDĄ ODLICZANE W NASTĘPNYCH MIESIĄCU, po wcześniejszym zgłoszeniu poprzez SMS na wyżej podany numer telefonu. Rodzic, nie odlicza sam nieobecności dziecka. ODPŁATNOŚĆ ZA WYŻYWIENIE BĘDZIE ODLICZANA OD NASTĘPNEGO DNIA PO ZGŁOSENIU NIEOBECNOŚCI

  • OPŁATĘ ZA WYŻYWIENIE należy wpłacać bezpośrednio na konto lub w kasie Urzędu Miejskiego.

    Nr konta: Bank Spółdzielczy Racibórz O / Kietrz 39 8475 1016 2006 3602 4625 0001
    tytułem: imię i nazwisko ucznia, __opłata za wyżywienie, klasa, za miesiąc............

  •  

    TERMIN PŁATNOŚCI - DO 15 -TEGO KAŻDEGO MIESIĄCA. 

     

  •  

    Nie wydajemu uczniom obiadów do meżażek!!!!! 

     

    OBIADY NA STOŁÓWCE SZKOLNEJ W MIESIĄCU WRZEŚNIU BEDĄ WYDAWANE OD 12.09.2022 r. TERMON ODDAWANIU UMÓW DO 07.09.2022 r.

     

     

     

    JADŁOSPIS

     

    31.01.-13.02.2022 rok

    OBIAD

    ALERGENY

    WTOREK

    31.01.

     

    Zupa: rosół

    II danie: udko, ziemniaki, bukiet warzyw z masełkiem, kompot

     

     

    Zawiera alergen:

    1,2,3,4,6,7,17

    ŚRODA

    01.02.

     

    Zupa: kalafiorowa z makaronem

    II danie: bigos z ziemniakami, kompot

    banan

     

     

    Zawiera alergen:

    1,2,3,4,10,17

    CZWARTEK

    02.02.

     

    Dzień Naleśnika

     

    Zupa: grochówka z kiełbasą

    II danie: naleśniki z dżemem  

     / soczek

     

    Zawiera alergen:

    1,2,4,7,17

    PIĄTEK

    03.02.

    Zupa: ryżowa

    II danie: ryba panierowana, ziemniaki, surówka  z kapusty kiszonej, kompot

     

    Zawiera alergen:

    1,2,3,7,11,17

    PONIEDZIAŁEK06.02.

     

     

    Zupa: ogórkowa

    II danie: kluski z mięsem, surówka z selera z jabłkiem i rodzynkami, kompot/

    pomarańcz

     

    Zawiera alergen:

    1,2,3,4,7,17

    WTOREK

    07.02.

     

    Zupa: zacierkowa

    II danie: pieczeń ze schabu ze śliwką suszoną w sosie, ziemniaki, marchewka z sosem koperkowo- ziołowym, kompot

     

    Zawiera alergen:

    1,2,3,5,7,17

    ŚRODA

    08.02.

     

    Zupa: jarzynowa z ziemniakami

    II danie: gołąbki z cebulką, kompot

     

     

    Zawiera alergen:

    1,2,3,4,10,17

    CZWARTEK

    09.02.

     

    Dzień

    Pizzy

     

    Zupa: pomidorowa z makaronem literki

    II danie: kotlet mielony, ziemniaki, ćwikła z chrzanem, kompot

     

     

    Zawiera alergen:

    1,2,5,6,7,17

    PIĄTEK

    10.02.

     

    Zupa: krupnik

    II danie: makaron z brokułem w sosie, kompot

     

    Zawiera alergen:

    1,2,3,6,7,17

     

    Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

    pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól niskosodowa, cukier waniliowy.


    • W powyższym jadłospisie alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie dostępny na tablicy obok jadłospisu oraz na stronie internetowej w zakładce „Jadłospis (liczby od numeru 1 do 17 oznaczają alergeny występujące w potrawie). 
    • Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe, np. kakao, biszkopty, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, soi, laktozy, jaj, orzechów, selera i gorczycy.

     

Galeria zdjęć


Pliki do pobrania

alergeny_wystepowanie-.docx

zobacz również: