informacje dla rodziców - STOŁÓWKA SZKOLNA

 


  Zapraszamy uczniów do korzystania ze szkolnej stołówki wink

 

Obiady są smaczne, zdrowe i pożywne.

                                                                                                       

  •  

                                                                                                                                                                                           

  • Uczniowie klas IV - VIII Szkoły Podstawowej oraz uczniowie szkoły ponadpodstawowej uczęszczający do ZS w Kietrzu w czasie nauczania zdalnego nie korzystają z obiadów przygotowywanych przez kuchnię szkolną. Nie wydajemy uczniom obiadów do menażek.

 

 

 

 



                                                                                 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Drogi Rodzicu/Opiekunie prawny!

  •  Zgodnie z podpisaną umową  opłaty za za wyżywienie ucznia w szkole są naliczane z góry za rozpoczęty miesiąc.

  • Obiad dla ucznia wynosi:

     - klasy zerowe - 6 zł stawka dzienna

    - klasy I-VIII/ LO/ BRA- 7 zł / stawka dzienna.

  • TERMIN PŁATNOŚCI - DO 15 -TEGO KAŻDEGO MIESIĄCA.

  • NIEOBECNOŚCI UCZNIA PROSZĘ ZGŁASZAĆ WYŁĄCZNIE POPRZEZ SMS NA NUMER telefonu: 518 916 083 (nieobecności będą odliczane od następnego dnia po zgłoszeniu, bądź te zgłoszone conajmniej dzień wcześniej)- Nie zgłaszamy nieobecności u wychowacy!

  • NIEOBECNOŚCI DZIECKA BĘDĄ ODLICZANE W NASTĘPNYCH MIESIĄCU, po wcześniejszym zgłoszeniu poprzez SMS na wyżej podany numer telefonu. Rodzic, nie odlicza sam nieobecności dziecka.

    • ODPŁATNOŚĆ ZA WYŻYWIENIE BĘDZIE ODLICZANA OD NASTĘPNEGO DNIA PO ZGŁOSENIU NIEOBECNOŚCI

  • OPŁATĘ ZA WYŻYWIENIE należy wpłacać bezpośrednio na konto lub w kasie Urzędu Miejskiego.

    Nr konta: Bank Spółdzielczy Racibórz O / Kietrz 39 8475 1016 2006 3602 4625 0001
    tytułem: imię i nazwisko ucznia, __opłata za wyżywienie, klasa, za miesiąc............

     

     

     

    JADŁOSPIS

     

     

    JADŁOSPIS

    17.05.-23.05.2022 rok

     

     

     

     

     

     

    OBIAD

     

     

    WTOREK

    17.05.

     

    Zupa: krupnik

    II danie: schab duszony w sosie, kluski śląskie, surówka wielowarzywna z ogórkiem kiszonym, kompot

    Alergen: 1,2,4,7,17

     

     

    ŚRODA

    18.05.

     

    Zupa:  żurek z jajkiem i kiełbasą

    II danie: makaron ze szpinakiem i kurczakiem w sosie serowym, kompot/ jabłko

    Alergen:1,2,5,6,7,10,17

     

     

    CZWARTEK

    19.05.

     

    Zupa: barszcz

    II danie: ryba duszona/paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej kompot

    Alergen:1,2,7,11,17

     

     

    PIATEK

    20.05.

     

    Zupa: jarzynowa

    II danie: jajka w sosie koperkowym, ziemniaki, ćwikła z chrzanem, kompot

    Alergen:1,2,6,7,8,17

     

     

    PONIEDZIAŁEK

    23.05.

     

    Zupa: grochówka z kiełbasą

    II danie: ryż z  jabłkami, kompot

    /gruszka

    Alergen: 1,2,7,17

     

    Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

     

    pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia,

  • tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól niskosodowa, cukier waniliowy.

     

Galeria zdjęć


zobacz również: